Vilken storlek på barnkläder? En guide för att välja rätt kläder till bebisar och småbarn

Vilken storlek på barnkläder? En guide för att välja rätt kläder till bebisar och småbarn

Många småbarnsföräldrar hamnar ofta inför frågan "vilken storlek på barnkläder ska jag välja?". Vi vet att det kan det vara en utmaning att navigera bland de olika storlekarna och säkerställa att kläderna passar. För att underlätta och göra shoppingen smidigare har vi tagit fram en guide baserad på ditt barns ålder. Easypiecy har också prenumerationspaket som gör det ännu enklare för dig att se till att ditt barn har rätt storlek. Vi följer ditt barns tillväxtkurva och ser till att du alltid har rätt storlek i rätt tid hemma.

Ålder Storlek Tips och rekommendationer
Nyfödd - 1 månad 50-56 cm Välj mjuka och stretchiga material för att säkerställa bekvämlighet.
1-3 månader 56-62 cm Kläder med enkel åtkomst för blöjbyten och snabb påklädning.
3-6 månader 62-68 cm Satsa på kläder med dragkedjor och tryckknappar för enkel påklädning.
6-9 månader 68-74 cm Välj kläder som ger rörelsefrihet när ditt barn börjar krypa och sitta.
9-12 månader 74-80 cm Anpassa kläderna efter ditt barns aktiva livsstil med slitstarka material.
1-2 år 80-92 cm Välj slitstarka kläder, gärna med extra förstärkningar på knän och armbågar för lek och äventyr.
2-3 år 92-98 cm Satsa på kläder i stretchiga material och skor med bra grepp för ökad rörlighet.

Nyfödd till 3 månader (50-62 cm)

Under de första månaderna av ditt barns liv är det viktigt att prioritera bekvämlighet och mjuka material för ditt barns känsliga hud. Kläder med enkla knäppningar, som tryckknappar eller knytband, är praktiska för enkel åtkomst vid blöjbyten. Vi rekommenderar att använda omlottbodies för att slippa dra över huvudet så länge ditt barns nacke inte är stabil.

3-6 månader (62-68 cm)

När ditt barn växer ur de första storlekarna är det dags att byta till kläder som passar en mer aktiv bebis. Satsa på plagg med lite mer struktur och funktion, som overaller med dragkedjor eller bodies med knäppning nertill. Dessa kläder underlättar på- och avklädningen och gör det enklare för dig att hantera en aktiv bebis.

6-12 månader (68-80 cm)

Under denna period kommer ditt barn förmodligen att börja krypa och kanske ta sina första steg. Det är därför viktigt att välja kläder som är anpassade för deras ökade aktivitet. Mjuka och bekväma material är fortfarande viktiga, men nu kan du också överväga kläder med lite mer funktion, som byxor med resår i midjan och tröjor med knappar eller dragkedjor.

1-2 år (80-92 cm)

När ditt barn når ett år är det dags att överväga kläder som är anpassade för deras aktiva livsstil. Se till att välja slitstarka material som tål lek och äventyr. Kläder med extra förstärkningar på knän och armbågar är en bra idé för att skydda ditt barns kläder under deras utforskning av världen runt omkring dem.

2-3 år (92-98 cm)

Vid två års ålder kommer ditt barn förmodligen att vara mycket aktivt. Välj kläder som är anpassade för deras energiska livsstil, som tröjor och byxor i stretchiga material och skor med bra grepp för att underlätta lek och rörelse.

Enklare med EasyPiecy

Med EasyPiecy behöver du inte själv hålla koll på när det är dags att byta storlek. Vi håller koll åt dig och skickar nya basgarderober till dig i takt med att ditt barn växer.  Du kan ägna din egen shopping åt de roliga plaggen, eller varför inte göra något värdefullt med familjen istället? Säg hej då till storleksstress och upptäck fördelarna med Easypiecy-prenumeration redan idag!

Tillbaka till blogg

Lämna en kommentar

Notera att kommentarer behöver godkännas innan de publiceras.