Hur mycket barnkläder behöver man? Användbara tips på en garderob för bebisar och småbarn

Hur mycket barnkläder behöver man? Användbara tips på en garderob för bebisar och småbarn

Att välkomna ett nytt barn i familjen är en otrolig upplevelse, men det kan också vara överväldigande när det gäller att förbereda sig på rätt sätt. En vanlig fråga som många föräldrar ställer sig är: "Hur mycket barnkläder behöver man egentligen under de första åren?". Vi tittar närmare på den frågan och ger några av våra tips för att hjälpa dig att planera ditt barns garderob.

Förberedelse är nyckeln

Att ha rätt kläder redo för ditt barn kan göra den första tiden mycket enklare. Här är en detaljerad lista att ha som stöd när du planerar ditt barns garderob:

  1. Bodies. Räkna med att ha ungefär 5-7 bodies i för att täcka behovet, inklusive oplanerade men nödvändiga byten.
  2. Pyjamasar. Det är skönt att ha 3-7 pyjamasar, så att du alltid har en ren uppsättning till hands. Både för nästa dag och för byte mitt i natten vid behov.
  3. Babyfiltar. Se till att ha minst 3-5 babyfiltar för att hålla din baby varm och trygg.
  4. Bomullsmössor. Investera i 2-3 bomullsmössor för att skydda bebisens huvud och hålla värmen.
  5. Mjuka byxor. Ha minst 5-7 par mjuka byxor som är lätta att ta på och av, perfekta för vardagliga aktiviteter. Detta varierar självklart med ålder.
  6. Leggings. Komplettera med 3-5 leggings för bekvämlighet och rörelsefrihet, även det beroende på ålder. Gärna fler leggings tidigt och fler byxor i takt med att barnet växer.
  7. Bebiskläder för olika väder. Se till att ha ett varierat utbud av kläder för olika väderlekar, inklusive 3-5 tunna plagg för varma dagar och 2-3 varmare kläder för kyliga dagar. Årstiden ditt barn föds styr självklart detta.
  8. Strumpor. Håll bebisens fötter varma och skyddade med minst 5-7 par sköna och mjuka strumpor. Tänk gärna på att välja strumpor som sitter kvar när bebisen rör sig.
  9. Tossor. Komplettera med 1-3 par tossor för extra värme och komfort. Även det varierar såklart med årstid.
  10. Jackor och overaller. Investera i en varm jacka eller overall för promenader och utflykter utomhus som passar för säsongen.

Kostnadsuppskattning & tidsåtgång

Att köpa alla dessa kläder nytt kan vara ganska kostsamt. En uppskattning av kostnaden för att köpa allt nytt kan vara cirka 2500 till 5000 kronor, beroende på var du handlar och vilka varumärken du väljer. Självklart kan du komma ner bra i pris om du väljer second hand, och då kanske istället betala 1000 till 2500 kronor. Det är också värt att avsätta ordentligt med tid för att hitta rätt plagg, och få kvalitet för din investering. Avsätt mer tid om du väljer att handla second hand.

Uppdatera garderoben regelbundet

Det är viktigt att komma ihåg att barn växer snabbt under de första åren, så du behöver regelbundet uppdatera din barns garderob med nya plagg i större storlek. Planera för att köpa nya kläder varannan till var fjärde månad under de första åren för att hålla garderoben aktuell för årstid och din växande baby.

Låt Easypiecy göra den tråkiga delen av jobbet

Det finns fördelar med att låta Easypiecy göra delar av jobbet åt dig. Vi erbjuder ett smidigt sätt att alltid ha en basgarderob med begagnade kläder av hög kvalitet. Så att du kan lägga din tid och dina pengar på de lite roligare kläderna som förgyller garderoben. Genom att använda vår tjänst kan du få det du behöver för ditt barns garderob med minimal ansträngning, samtidigt som du gör en insats för din egen plånbok och planeten.

Tillbaka till blogg

Lämna en kommentar

Notera att kommentarer behöver godkännas innan de publiceras.